Zero Tech ZeroTech - Support center
<- Back to main site
Knowledgebase
ZeroTech > Support center > Knowledgebase

Kreiranje Fortumo SMS servisa

Solution

U ovom tutorijalu ćete saznati kako da kreirate svoj Fortumo SMS servis.

1.) Prijavite se na svoj Fortumo nalog.

2.) Kliknite na stavku u gornjem meniju pod nazivom "Dashboard".

Dashboard menu item

3.) Kliknite na dugme "Create new service", kao što je prikazano na slici ispod:

 4.) Kliknite na "Select" dugme ispod naslova "API for developers":

5.) Kliknite na "Select" opet:

6.) Na novoj stranici, prvo odaberite države (tako što kliknete na zastavu) u kojima će vaš servis biti aktivan:

7.) Ispod možete odabrati da li vaš servis ima veze sa aktivnostima koje Fortumo ne dozvoljava (tj. države gde je Fortumo aktivan). Samo kliknite na "NO". Nemojte koristiti Fortumo ako planirate da ga upotrebljavate za navedene aktivnosti, jer će vaš nalog (i novac sa njega) bit itrajno suspendovani. NAPOMENA: Prodaja kladioničarskih tipova JE DOZVOLJENA i ne spada u navedene grupe.

8.) Podesite ključnu reč (keyword - reč koju vaši korisnici moraju da unesu u poruku koju šalju), i podesite cenu poruke:

9.) Kliknite na "NEXT" dugme.

10.) Na ovoj strani, u prvo polje unesite naziv svog servisa (možete uneti bilo koji naziv, jer ovo služi samo kako bi servis razlikovali u slučaju da imate više servisa). Drugo polje je važno: ovde morate uneti adresu na kojoj će Fortumo tražiti sadržaj povratne poruke koju će vratiti vašim korisnicima. Ovu adresu možete naći u svom pluginu ili sistemu (pogledajte dokumentaciju tj. uputstvo plugina/sistema za više informacija). Treće polje ostavite prazno.

11.) U polja ispod unesite potrebne informacije (poželjno je da su tačne, kako bi korisnici mogli da vas kontaktiraju), i kliknite na "NEXT" dugme:

12.) Na sledećoj strani štiklirajte polje i kliknite "NEXT" dugme:

13.) Na sledećoj strani kliknite "CONFIRM":

14.) Sledeći korak je takođe bitan: ovde bi trebalo odabrati "I'm not ready yet and will submit the marketing info later", zatim kliknite na "OK" dugme:

Zašto? U nekim državama je neophodno da servis prođe proces verifikacije (obično je to 48 sati, nekad i duže), i tokom tog procesa, osoblje Fortuma će proveriti vaš promotivni materijal - a to je strana na vašem sajtu na kojoj ste prikazali cene i uputstva za slanje poruke (keywordi, brojevi i sl.). To može biti i FB strana ili oglas u štampanim medijima itd.

Za sada nećemo slati servis na verifikaciju, zato što još uvek nije spreman. Ne brinite, možete to uraditi i kasnije. Nakon što instalirate i podesite svoj plugin/sistem, i on postane funkcionalan, možete svoj servis poslati na verifikaciju, prateći ova uputstva: Slanje Forutmo SMS servisa na odobrenje.

15.) Sada bi trebalo da vidite "Setup" stranu servisa. To znači da ste uspešno kreirali svoj novi servis. Kliknite na "My services" stavku u meniju, i videćete vaš servis u listi servisa:

Tekst "submit for approval in 4 countries" znači da vaš servis nije aktivan u nekim državama (pročitajte korak 14 ovog tutorijala). Nakon što podesite svoj servis i on proradi, ne zaboravite da ga pošaljete na odobrenje (kao što je opisano ovde).

 
Was this article helpful? yes / no
Slanje Forutmo SMS servisa na odobrenje
Registrovanje naloga na Fortumu
Article details
Article ID: 5
Product: Fortumo Servisi
Date added: 27-02-2013 20:42
Rating (Votes): Article rated 3.4/5.0 (23)

 
« Go back

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid